Gregoryen Takvimi nedir?



Gregoryen takvimi modern dünyanın çoğunda kullanılır. 1582'de icat edilen sistem , Julian takviminde kullanılandan farklı bir sıçrama yılı döngüsünü benimsedi . Yeni takvim önceki Julian modelinde bir gelişme olarak kabul edildi. Gregoryen takvimde dört yıl, güneş döngüsüyle senkronize olan tarihleri ​​Seo hizmeti  ayları korumak için dördüncü yıl ek veya “sıçrama” günü ekleyerek bir döngü oluşturuyor.

Gregoryen takvimi, kullanımını onaylayan Papa Gregory XIII için adlandırılmış olmasına rağmen , bu Aloysius Lilius adlı bir İtalyan doktor tarafından yaratıldı. Yüzyıllar boyunca kullanılan Julian takvimi, ekinoksların tarihini yapmak için bir sisteme sahip değildi ve sonuçta onlarla ilişkili Katolik tatiller aynı güne düştü. Julian sisteminden on gün ayrılmasının yanı sıra, Gregoryen takvimi, ekinox ile ilgili tutarlı tarihler oluşturmak için artık yıl sistemine farklı kurallar getirdi . Bu yeni yaklaşım, Noel'in her yıl 25 Aralık'ta düşmesine izin verdi .

ilan
Yeni sistemde, eşit olmayan uzunluklarda olsa da, on iki aylık benzer bölünme vardı. Şubat, ikinci ay, 28 gün içerecek tek ay oldu, bu nedenle geçen yıllarda eklenmiş gün 29 Şubat olarak katılaştı. Sıçrama yılları her dört yılda bir ortaya çıkar ve sadece dört ile bölünebilen yıllarda meydana gelir. Bölünebilir dört kuralın bir istisnası var, ve eğer yıl -00'de biterse. -00'de biten yıllar dörde bölünebilir olsa da, bu bir sıçrama yılı değildir. Bununla birlikte, istisna için bir istisna daha vardır. -00 biten yaşında olabilir 400 bölünmelidir olan gerçeği artık yıllarda.

Gregoryen takvimi 24 Şubat 1582'de Papa Gregory XIII tarafından onaylandı, ancak herhangi bir Avrupa ülkesi tarafından o yılın Ekim ayına kadar kabul edilmedi. Takvimin kullanımını zorunlu kılan ilk ülkeler İspanya, Portekiz, İtalya ve Polonya-Litvanyalı Milletler Topluluğu idi. Fransa ve Hollanda hızla takip etti ve her ikisi de 1582'nin sonundan önce yeni yöntemi benimsedi.

Katolik olmayan ülkeler, özellikle Roma kilisesinin hedeflerini ilerletmeyi amaçlayan bir takvimi kabul etme konusunda çekinceleri vardı. Avrupa, takvim önerildiğinde Protestan reformuna çok fazla karışmıştı ve Katolikel karşıtlık uzun bir süredir Avrupa'nın ortak bir takvim altında birleşmesini Kurumsal Seo   erteledi. Sonunda, ortak bir tarih sisteminin yararlarının ortadan kaldırılması imkansız hale geldi ve takvim Katolik Pope'nin yarattığı bir ortamda yaratılmışken, bilimsel temeli önemli bir anlam kazandı.

Birkaç asır sürdü, ancak 1929'da dünyadaki çoğu ülke Gregoryen takvimini kullanmaya başladı. Sistemi kabul eden son ülke olan Çin, 1912’de başlayarak teknik olarak kabul etti, ancak 1929’da ülkenin birleşmesine kadar hukuki huzursuzluğu belirsiz bıraktı. Japonya gibi diğer ülkeler de takvimin, Batı dünyasında, ancak yüzyıllardır yerel sistemleri hala korumuştur.

Tipik olarak, 1582 kurumunun kuruluşundan önceki tarihler hakkında konuşurken, akademisyenler geriye dönük olarak Gregoryen sayısını kullanmaya devam ederler. Bazen, hem Julian hem de Gregoryen yıllarını kullanan ikili buluşmalara rastlayabilirsiniz. Bu genellikle, Gregoryen Seo uzmanı  takvimin henüz kabul edilmemiş olabileceği, ancak zaten geniş kullanımda olduğu geçici zamana işaret eder.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Ağırlıklı Ortalama Sermaye Maliyeti (WACC)' nedir?

Bilgilendirici Metin nedir:

Axilla nedir?