Axilla nedir?



Omuz ve üst kolun birleşme yeri, bir kişinin koluna uzanmasına, uzanmasına ve dönmesine izin veren, hareketli bir eklem oluşturur. Sıklıkla koltukaltı olarak adlandırılan bu eklem altındaki boşluk, aksilla olarak bilinir. Sadece ter bezleri ve koltuk altı saçlarından daha fazla , aksilla dolaşım damarları, sinirler ve lenf düğümleri gibi bileşenler içerir . Bu elemanların   Seo hizmeti  , kolun, omuzun ve göğsün yan duvarı arasındaki piramit şeklindeki içi boş bir alanda bulunur.
Aksiller boşluk, her iki tarafta da kaslarla sınırlanmıştır. Göğüsteki ön taraf, pektoralis kaslarını içerirken, arka kısım sırtın latissimus dorsi kaslarından oluşur. Alan ayrıca, üst kol ve omuz kemiği de dahil olmak üzere skapula adı verilen yapıyı veren kemik kısımlarından oluşmaktadır. Aksilla alt ve üst kısımları, sırasıyla, yan göğüs duvarının ve köprücük kemiğinin kaburgalarından oluşturulmuştur.
Koltuk altı , üst kol, omuz ve boyundaki lenfleri drene eden sistemin bir parçası olan lenf düğümleri içerir . Lenfatik sistem, bu özel kanallar boyunca lenf içindeki bakteriler ve toksinler gibi parçacıkları hareket ettirerek vücudun bağışıklığını korumaya yarar. Aksiller lenf düğümleri şişebilir, bu da enfeksiyon belirtisi olabilir. Lenf düğümleri, bakteri veya kanser hücreleri gibi parçacıkları taşıdığında , enfeksiyon veya hastalık belirtisi olabilir ve sıklıkla koltukaltında bir yumru olarak hissedilir.
Aksilla deri ile kaplıdır ve ergenlikten sonra saç büyümesine sahiptir. Sıklıkla “koltuk altı saç” olarak adlandırılan bazı kadınlar, bu bölgeyi traş etmeyi tercih ederler, ancak aksiller kıllara karşı kültürel tutumlar değişebilir. Kurumsal Seo  Aksilla ayrıca deri altında bulunan apokrin ter bezleri içerir. Ergenlikten sonra, apokrin bezleri kolun altında ter salgılarlar, bu da derideki bakterilerle temas ettiğinde bir koku üretir. Bu nedenle birçok insan , kokuyu maskelemek veya önlemek için koltuk altı deodorantı veya antiperspirant kullanmayı tercih etmektedir .
Aksilla , kolun üst kısmında kasların çoğuna duyu veren sinir , brakiyal pleksus denilen majör sinirin dallarını içerir . Sonuç olarak, aksillada yaralanma, brakiyal pleksusa zarar verebilir ve üst kol boyunca sinir hissini etkileyebilir. Koltukaltı ayrıca, yan yana çalışan ve daha büyük damarlara bağlı olan aksiller arter ve aksiller damarları da içerir . Aksillada keskin bir yaralanma, Seo uzmanı  miktarda kan kaybına ve aksiller vene bağlı subklaviyen vene girme potansiyeline yol açabilir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Ağırlıklı Ortalama Sermaye Maliyeti (WACC)' nedir?

Bilgilendirici Metin nedir: