GPS nedir?



İspanyolca'da " küresel konumlandırma sistemi" anlamına gelen "Küresel Konumlandırma Sistemi" kısaltması GPS olarak bilinir . GPS, gezegen dünyasında yörüngede bulunan, herhangi bir zamanda ve bir hava koşulunda bir kişinin veya nesnenin konumu hakkında bilgi gönderen 24 Seo hizmeti  (21 çalışma ve 3 yedek) dayanan bir navigasyon sistemidir .


GPS, 1973 yılında Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından oluşturuldu, kuruldu ve kullanıldı, ilk başta askeri operasyonlar için benzersiz ve özel bir kullanımdı, ancak 80'lerde ABD hükümeti topluma izin verdi Sivil bu navigasyon sisteminin tadını çıkarır.

GPS, diğerleri arasında botlar, kamyonlar, uçaklar, otomobillerde kullanılabilir. Öte yandan, GPS, kullanıcının diğer pozisyonların yanı sıra pozisyonları, yönlendirildiği adresin bilgileri, hız, yaklaşık varış zamanı hakkında bilgi sahibi olması amacıyla tasarlandı. Bazıları, diğerlerinin yanı sıra doğru yönü, alternatif yolları, hız sınırlamalarını takip etmek için yapılması gereken hareketler hakkında sürücüye talimat vermek için sesli rehberlik sunmaktadır.

Ancak, bir nesnenin, kişinin veya yönün Kurumsal Seo   belirlemek için, GPS, Greenwich Meridyenine, enlemin değerine ve nihayet, rakımın değerine bakarak boylamın değerini hesaplar. Bir noktayı bulmak için, en az dört uydu gereklidir ve GPS alıcısı, her birinin sinyallerini ve zamanını alır ve üçgenleme yoluyla olduğu konumun yerini hesaplar.

Şu anda iki tür uydu navigasyon sistemi var: Rus Hükümeti tarafından kontrol edilen Amerikan GPS ve GLONASS. Ayrıca, Avrupa Birliği Galileo Seo uzmanı  bir uydu navigasyon sistemi kurmaya çalışıyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Ağırlıklı Ortalama Sermaye Maliyeti (WACC)' nedir?

Bilgilendirici Metin nedir:

Axilla nedir?