Göz için göz nedir, diş için diş nedir?



Bir diş için bir göz dişine yapılan bir göz , intikam için kullanılan popüler bir deyimdir. Ancak, bireyin aldığı aynı zarara sebep olmak için. Bu nedenle, Latin Amerika'da çok popüler olan İspanyol kökenli bir atasözüdür.
“Göze bir göz, diş için diş” ifadesi, adaletin Seo hizmeti  eliyle uygulandığı antik çağda ortaya çıkmıştır.
Göz dişi için göze çarpan popüler göz, Talión kanununun en iyi bilinen ifadesidir; bu, empoze edilen normun adaletli bir hukuk ilkesine işaret eder; .
İfade, alınan eylem ile alınan zarara verilen cevap arasında bir orantı bulmak için arama olarak yorumlanabilir. Bu ders bir örneği hukuki normlarının birçok arasında kurulan Hammurabi, Kod şudur: "özgür bir adam başka bir ücretsiz bir adamın bir çocuğun gözü boşaltılmış eğer onun gözü karşılığında boşaltılmış olacağını"

Şu anda, kendi hukuk sistemlerinde ülkeler özellikle İslam ülkelerinde, misilleme hukuk yoluyla adalet yürüten bu şekilde dahil bulunmaktadır.

İngilizcede, “göz için göz, diş için diş” ifadesi “bir göze, bir dişe diş” dir , birçok fırsatta ilk kısım “göze göz” kullanılır .

Hammurabi Kanunu
Hammurabi, onsekizinci yüzyılda Babil altıncı kralı ve misilleme yasaya dayalı Hammurabi Kanunu kurdu 282 yasaların yazar, eski cümle hangi suç öcü alındı, bunu yapana aynı hasarı pratik veya yanlış Kurumsal Seo   uygulandı.

Göze bir göz, diş için bir diş, herhangi bir adaletin temeli idi.

1901'de Fransız arkeolog Jacques de Morgan tarafından eski Susa'nın, şimdi Tunus'un çevresinde keşfedilmiştir. Şu anda Hammurabi Kodu Paris Louvre Müzesi'nde yer almaktadır.

 "İncil'de bir göz, diş için diş"
 Gelişmedeki atasözü, önceden belirlenmiş tanım ile aynı niyetle, çeşitli İncil pasajlarında kullanılır. Böyle ifade spesifik Exodus 21, İncil'de bulunur: 24: "Göz ayağı için göz, dişe diş el için el, ayak için" bu pasajda Allah kalanına aktarmaya bazı yasalar Musa'ya kendini ortaya koymaktadır insanlar.

Tabii ki, bu yasalar Matthew 5:38 kitabında, İsa ve İncil'in gelişi ile değiştirildi: "dendiğini dişe göz ve diş için 'Göz duymuş bulunuyoruz. Ama ben size söylüyorum: kötülük olana direnmeyin; Öte yandan, seni sağ yanağına tokatla sokan birine, diğerine (...) dön.

Ancak, Gandi şöyle dedi: "Göze bir göz ve Seo uzmanı  kör olacak". Bu ifadelerden ile İsa ve Gandi, çünkü insan kör intikam af ve şiddetten önemini ortaya koyan bulundu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Ağırlıklı Ortalama Sermaye Maliyeti (WACC)' nedir?

Bilgilendirici Metin nedir:

Axilla nedir?