Görevsizlik nedir?



Görevden alınma, bir devlet görevlisine zorla görevden alınabilecek olup olmadığına karar vermek için dava açmanın yasal sürecidir . Yaygın bir yanlış anlaşılmaya rağmen, ofisin kendisinin kaldırılması değil, dünyanın bir çok ülkesinde bu ortadan kaldırılması için gerekli bir adımdır. Eğer görevden Seo hizmeti  takiben yargılanma yetkilinin mahkumiyetiyle sonuçlanırsa , o kişi görevden alınacaktır. Ancak, her suçlama bir mahk leadsmiyete yol açmaz .

Bazı ülkeler farklılık gösterse de, anayasalarında itirazı içerir. Örneğin, kimler görevden alınabilirse, mahkeme işlemleri başlatmasına izin verdi ve görevden alınan memuru mahkum etmek için gereken oy miktarı değişebilir. Genellikle, yalnızca anayasal bir organ görevden alınma hakkına sahiptir ve çoğu durumda yasama organıdır. Süreç, sadece söz konusu yetkilinin işlediği suçlarda, basit bir yanlış yönetim veya popülerlik için değil, genellikle kullanılır. Bir görevden alma deneme yasal yargılama başka tür Biçim olarak benzer.

İrlanda gibi bazı ülkelerde, sadece cumhurbaşkanı görevden alınabilir. Diğer birçok ülkede, herhangi bir kamu görevlisi işlenen suçlar için suç işlemeye tabidir. Amerika Birleşik Devletleri'nde, hem federal hem de eyalet düzeyinde suçlamalar getirilebilir. Devlet görevlileri, devlet anayasaları tarafından yönetilir ve devlet yasama organları tarafından başlatılır.

ilan
Bugünün dünyasında görevden alma oldukça nadirdir. Örneğin İngiltere, 1806'dan beri bunu kullanmamıştır. Sadece resmi görevlinin aşırı suiistimali durumunda kullanılmak üzere aşırı bir önlem olarak kabul edilir. Çoğunlukla, ABD Başkanı Richard Nixon 1974'te görevden alınma tehdidi Kurumsal Seo   görevden istifa ettiğinde, bu tür bir tehdidin yaratılması tehdidi yeterlidir .

Ülkenin kurulmasından bu yana ABD'de 17 federal memur görevlendirilirken, davaların doğrudan bir sonucu olarak sadece yedi kişi görevden alındı. Andrew Johnson ve Bill Clinton, 1868 ve 1998 yıllarında, itham edilen tek cumhurbaşkanıdır. Ancak Senato, her iki erkeği beraat ettirdi.

Her ne kadar görevden alma nadir olsa da, birçok tarihçi ve politik analist, çoğu vakanın geriye dönük olarak politik ve hatta anlamsız olduğunu iddia ediyor. Yine de, nadiren kullanılsa bile, seçilmiş yetkililerin yönetim kurulunun davranışlarını sürdürmek için güçlü bir araç olmaya devam etmektedir. Bir ülke anayasasında bir görevden alınma hükmünün sadece varlığı Seo uzmanı  liderlerinin davranışları üzerinde etkili olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Ağırlıklı Ortalama Sermaye Maliyeti (WACC)' nedir?

Bilgilendirici Metin nedir:

Axilla nedir?