Domain nedir?



Bireyin sahip olduğu şeyin kullanımı ve elden çıkarılması üzerinde sahip olduğu güce bir alan olarak bilinir . Ayrıca, başka bir ya da başka insanlar üzerinde güç kullanma yeteneğidir. Kelime alanı Latin Seo hizmeti   kökenli "dominium" dir .

Üstatlık , bir bireyin bir özne, bilim, sanat, özne vb. Hakkında sahip olduğu bilgi veya yönetimdir, örneğin: "miras konusuna hakimdir". Öte yandan, alan terimi bir Devlete tabi olan bölgeleri ifade eder. 


Bilgisayar alanında , alanın iki anlamı vardır, birincisi ağa bağlı bilgisayar kümesidir ve bunlardan biri, kullanıcıları ve her birinin ağda sahip olduğu ayrıcalıkları yönetir. Öte yandan, bu web üzerinde bir adres, oluşur: Kuruluşun adı ve şirketin türü, örneğin: .com, bu noktaya referans olarak, en yaygın şunlardır: .COM, .NET. , .ORG.

Biyolojide Archaea, Procarya (Procaria) ve ökaryotların (Eukaryota): etki alanı farklı alt bölümleri bu durumda elimizdeki, canlıları sınıflandırılır vardır. Arkeler metanojenler, halofiller dahil bu grupta tek hücreli mikroorganizmaların, bir çekirdek, karakterize edilir; Procarya prokaryotlar ile, Kurumsal Seo tek hücreli organizmalar sunar ve öbakteriler ve siyanobacteria içerir. Son olarak, ökaryotik, örneğin diğerleri arasında yosun, hayvanlar, mantarlar, doğru olarak çekirdeği oluşturduğu hücreleri ile organizmaların hepsini içerir.  

Etki alanı ve işlev aralığı
Matematik alanında, işlev bir "X" değişkeni ile bir "Y" değişkeni arasında bir ilişki olarak görülmektedir. Bu nedenle, etki alanı (Domf), "X" ile değiştirilen tüm değerlerin bir kümesidir ve sonuç olarak sonsuz işlevlere izin veren gerçek bir değer sağlar.

Aksine, codomain olarak da bilinen aralık (Ranf), "Y" değişkenine ait değerler kümesidir.

Genel ve özel alan
Kamusal alan , kamusal kullanım veya kamu hizmeti amaçlı tüm mallardır, kamu mülkiyetindedir ve bu nedenle yollar, plajlar, kamu binaları gibi özel bir kullanım ve koruma rejimi vardır.

Özel alan , ilke olarak, kamuya ait varlıklarla Seo uzmanı olduğu gibi, bir bireyi veya belirli bir grubu olan, ancak tüm topluluğu değil, mülkiyete ait haktır. Ancak, bu kategoride Devletin özel mülkiyeti eklenir, örneğin: maliklerin olmadığı topraklar, diğer varlıklar arasında varisleri olmadan ölen kişilerin varlıkları. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Ağırlıklı Ortalama Sermaye Maliyeti (WACC)' nedir?

Bilgilendirici Metin nedir:

Axilla nedir?