Dolo nedir?



Dolo, birisine zarar verme niyetiyle gerçekleştirilen aldatma ya da sahtekarlıktır . Idol kelimesi,  “ sahtekarlık” veya “aldatma” anlamına gelen Latin kökenli dolus'tur  , eylem veya ihmal yoluyla zarar verme niyeti Seo hizmeti   ile ilgilidir .

Yasal alanda dolandırıcılık, yasa tarafından yasaklanan amaç, davranış ve sonuçlara ulaşmak için belirli bir davranışı uygulama özgür ve bilinçli iradedir.


Niyetimiz ajan kanunsuz hareket pratik zorunda niyeti dolayısıyla ceza hukuku bireysel bir kendini suç işlememiştir söylenemez ve, - bir suç dolandırıcılık yapıldığında kişi tarafından işlendiği çünkü savunma Bu bilinçli ve gönüllü olarak yürütür. Ayrıca, hukuki eylemlerde sahtekarlık, birini aldatmak veya edinilen bir yükümlülüğü ihlal etmek için kötülüktir.

Ağrı oluşmaktadır: zihinsel ya da bilişsel elemanı örneğin, suç amacı elemanları bilgisi yöntemde, her bir kendi hukuksuzluğa Kurumsal Seo  bilerek bir hareket temsil istemli veya kasıtlı elemanı kasıt veya niyeti değinm ektedir yasadışı eylemi uygulamak.

Ayrıca bkz. Suç

Dolandırıcılık girişimi, yalnızca, bir girişimde sahteciliği gerektirdiği için suçlu olanlara değil, kasıtlı suçlara karşı bir girişim olabilir.

Ağrı direkt, nihai veya spesifik olabilir. Olumlu niyet veya 1. derece (doğrudan), doğrudan veya 2. sınıf (gerekli) veya nihai olarak ayırt eden yazarlar vardır.

Idol kelimesinin eşanlamlıları: sahtekarlık, aldatma, ihanet. Yasal alanda, yasaları çiğneme niyeti vardır, örneğin: dolandırıcılığın bir sözleşmeyle dolandırıcılığını veren, hukuki işlem geçersizdir.

Doğrudan veya birinci derece ağrı
Doğrudan niyet , öznel amacın kendisi yasadışı olduğu, bireyin bu eylemi temsil ettiği, yani bir suç türü olduğu ve onu gerçekleştirme niyeti ile hareket ettiği için karakterize edilen şeydir.

Nihai ağrı
Nihai sahtekarlık , kişinin, amacına ulaşmasını engellemeksizin, zararlı sonuçlarının mümkün olduğu kabul edilen, tanınmış bir türe Seo uzmanı veya yasadışı bir davranışa uyan bir eylemin performansını kabul eder.

Nihaî ihmal ve bilinçli ihmal arasındaki fark, ilk tipik eylemin performansından memnun, diğer yandan, ihmal tipik olaya uymadığı zamandır.

Özel Dolo
Özel niyet , bir suçun temel unsurlarının (hileli) bazı özel suçlara nispeten gerekli olan başka bir temel unsur eklendiği zamandır.

Dolo ve suçluluk
Hata , ihmal, dikkatsizlik veya yetersizlik nedeniyle zarar görmemesi nedeniyle davranışların ihmalidir. Suçluluk sahtekarlıktan farklıdır, çünkü bu konu harekete geçme eylemini üreten neticelere neden olma niyetiyle hareket etmemekte, amaç ise eylemi gerçekleştirmek ve sonuçlarına neden olmaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Ağırlıklı Ortalama Sermaye Maliyeti (WACC)' nedir?

Bilgilendirici Metin nedir:

Axilla nedir?