Dolaşım Sistemi ve Kardiyovasküler Sistem İlişkisi Nedir?



İfadeler dolaşım sistemi ve kardiyovasküler sistem genellikle vücudun her yerinde kalbe kan pompalayan vücut sistemini tanımlamak için birbirinin yerine kullanılır. Bu, kardiyovasküler sistemin genel işlevi olsa da, dolaşım sisteminin sadece bir işlevidir. Dolaşım sistemi, vücudun dokuları arasında sadece kanı değil, lenfleri , hormonları ve besinleri dolaşarak , hücresel Seo hizmeti  yan ürünlerini yok eder . Bu nedenle, kardiyovasküler sistem ve lenfatik sistem, kalp, damar ve damarlar gibi kan damarları ve kanın kendisi yanı sıra lenf damarları, lenf düğümleri içeren dolaşım sisteminin alt bölümleridir.ve lenf olarak bilinen sulu sıvı.
Bazı açılardan, dolaşım sistemi ve kardiyovasküler sistem terimleri eş anlamlı olarak kullanılabilir. Kan dolaşımını ve içerdiği besinleri tartışırken her ikisi de uygulanabilir. Kan dolaşımının amacı , arterler ve kılcal damarlar yoluyla organlara, kaslara ve diğer vücut dokularına oksijen , potasyum ve diğer besin maddeleri gibi oksijen , glikoz , elektrolit dağıtmaktır . Aynı zamanda bu besin Kurumsal Seo   tükettiği kan, kılcal damarlar yoluyla damarlara geri döndürülür ve kalbe geri döner. Kalp daha sonra elden çıkarma ciğerlerine bu kanı pompalayacak karbon dioksit, önemli metabolik yan ürün ve oksijen taze kaynağı almak.
Bunlar dolaşım sisteminin temel işlevleri ve dolaşım sistemi ve kardiyovasküler sistemin aynı şeyi ifade etme nedenidir, lenfatik sistem kardiyovasküler sistemden ayrılma eğilimi gösterir. Bunun nedeni, kardiyovasküler sistemin kapalı bir döngü sistemi olduğu söylenebilir, yani içindeki sirküle edilen kan kalbe ve kan damarlarına hapsedilir. Bu nedenle, sistem üzerinden sürekli olarak giriş veya çıkış noktası olmadan döngü yapar.
Buna karşılık lenfatik sistem açık bir sistemdir, yani lenf damarları ve düğümleri veya organlardan oluşan ve lenfleri sistemden ve kan dolaşımına akıtan bir sistemdir. İşlevi, vücudun dokularında biriken, patojenlerden ve toksinlerden suya ve diğer aşırı sıvılara kadar çıkan atık ürünleri yok etmektir. Lenf sistemi de kardiyovasküler sistem fonksiyonuna katkıda bulunur. Seo uzmanı  olarak, kandaki hormonları, besinleri ve oksijeni, bu maddelerin metabolizması sırasında üretilen atıkları kan dolaşımına geri çekerken gereken dokulara aktarır. Bunun için lenfatik sistem genellikle dolaşım sisteminin bir bölümü olarak kabul edilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Ağırlıklı Ortalama Sermaye Maliyeti (WACC)' nedir?

Bilgilendirici Metin nedir:

Axilla nedir?